Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive jatkaa 15 vuotta vanhaa legendaarista pelisarjaa uudistaen sitä uusilla kartoilla sekä pelimuodoilla. Counter-Strike on armoton moninpeli, jossa terroristit kamppailevat armeijan erikoisjoukkoja vastaan.

Armottoman pelistä tekee se, että pienimmätkin virheet pelissä, jossa tuurin vaikutus on minimoitu, johtavat kuolemaan ja vaivalla kerättyjen aseiden sekä muiden varusteiden menettämiseen. Kyseessä on taitopeli, jota on pelattu niin pitkään että pelin aktiivisimmat pelaajat muistavat ulkoa kaikki kartat sekä eri aseiden ominaisuudet. Taitava pelaaja valitsee varusteensa sekä pelityylin aina kartan ja pelimuodon perusteella, joten jos peliin palaa tauon jälkeen, saati sitten kokeilee peliä ensimmäistä kertaa, kannattaa varautua siihen, että kyyti tulee olemaan kylmää.

Alkuperäinen Counter-Strike mullisti moninpelaamisen ilmestyessään. Aikana, jolloin moninpelejä hallitsivat pelit kuten Quake ja Unreal Tournament, toi Counter-Strike moninpelaamiseen taktisen elementin, jota ei ollut aikaisemmin nähty. Kun Quake ja Unreal Tournament olivat epärealistisia ja kaoottisia areenataisteluita, joissa pelaajat kamppailivat käyttäen aseinaan erilaisia sinkoja, esitteli Counter-Strike pelaajille täysin uuden lähestymistavan. Yllättäen aikaisemmin suositut pelit tuntuivat Counter-Striken jälkeen auttamattomasti vanhentuneilta ja pelaajat siirtyivät joukoittain Counter-Striken pariin. Vielä tänä päivänkin 15 vuoden jälkeen, on Counter-Strike synonyymi taktiselle PC-räiskinnälle.

Counter-Strike on myös yksi suosituimpia kilpapelejä, jossa kilpapelaamisen taso on äärimmäisen korkea. Onkin sanottu, että on huomattavasti helpompaa menestyä perinteisissä urheilulajeissa kuin Counter-Strikessä. Väite pitää epäilemättä paikkansa.