Dota 2

Dota 2 on legendaarisesta Half-Life pelisarjasta tunnetun Valve Corporationin julkaisema strateginen moninpeli. Peli saavutti nopeasti suuren suosion ja tällä hetkellä pelillä on kymmeniä miljoonia aktiivisia pelaajia. Mukana on myös paljon ammatikseen pelaavia henkilöitä, ja Dota 2 kuuluu suosituimpiin online-peleihin. Peli sai varsin mukavan vastaanoton pelaajien lisäksi myös kriitikoilta. Pelin arvostelujen keskiarvo on nimittäin pyörinyt 90/100 pisteen tuntumassa.

Peli itsessään on hyvin suoraviivainen eikä perusperiaatteeltaan monimutkainen. Mitä enemmän peliä pelaa, sitä enemmän pelin taktisesta puolesta oppii ymmärtämään. Kun vastaan tulee kokenut, paljon yhdessä pelannut joukkue, ymmärtää äkkiä omien taitojensa rajallisuuden.

Pelissä pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen, joissa molemmissa on viisi pelaajaa. Joukkueiden tavoitteena on tuhota vastustajan tukikohta samalla omaa tukikohtaansa puolustaen. Pelaaja ohjastaa valitsemaansa sankaria ja kaikilla pelin sankareilla on omat erikoiskykynsä. Sankareita pelissä on lukuisia, tällä hetkellä peräti yli 100 kappaletta.

Pelin suurin turnaus on Valve Corporationin järjestämä The International Dota 2-turnaus. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011, jonka jälkeen se on järjestetty vuosittain. Ensimmäinen turnaus järjestettiin Saksassa suurten pelimessujen yhteydessä, mutta tämän jälkeen kaikki seuraavat turnaukset ovat järjestetty Yhdysvalloissa.

Turnauksen palkintopottina on ei niin vähäiset 2,8 miljoonaa dollaria, joten kilpailemaankaan ei pääse ihan kuka tahansa. Turnaukseen osallistuvat maailman parhaat joukkueet, joiden tulee ensiksi selviytyä useista karsintaturnauksista. Vasta sen jälkeen heille aukeaa paikka vuoden Dota 2- pääturnaukseen.