Elektronisen urheilun kansainväliset turnaukset

Elektronisen urheilun kovan tason ammattilaisille tarkoitetut turnaukset ovat mukavaa vaihtelua yksinään puurtamiselle. Ne tarjoavat tilaisuuden tavata nimimerkkien takaa tuttuja henkilöitä, joita ei välttämättä ole nähnyt muualla kuin näytön välityksellä. Lisäksi turnauksiin osallistuvilla kilpailijoilla on mahdollisuus tavoitella suuria palkintosummia.

Alan huiput muodostavat joukkueita, jotka mittelevät toinen toisiaan vastaan. Yksittäisen joukkueen elinkaari saattaa olla hyvinkin lyhyt, joten vaihtelua tapahtuu runsaasti. Jos pelaaja kokee, että tiimi ei pelaa tarpeeksi hyvin, saattaa hän vaihtaa joukkuetta nopeastikin.

Turnaukset riippuvat lajista

Elektronisen urheilun suosio on valtavaa erityisesti Aasiassa, jossa järjestetään paljon niin kansallisia kuin kansainvälisiä turnauksia. Pelaajia on Counter-Striken, Dota 2:n ja World of Warcraftin parissa jo niin paljon, että kilpailuja järjestetään lajikohtaisesti. Turnauksia voi seurata joko televisiolähetyksen välityksellä tai katsomalla paikan päällä.

Dota 2 on tunnettu erityisen muhkeista palkintosummista, sillä sen turnauksissa on yleensä kaikkein suurimmat palkinnot. Counter-Strikessa suurimpiin ansioihin pääsee The International -turnauksissa, joissa palkintopotit ovat parhaimmillaan yli 20 miljoonaa dollaria. Major-turnaukset tulevat hyvänä sen tapauksessa kakkosena. Counter-Striken pelaajia sitä vastoin hemmotellaan mm. ELEAGUE-turnauksissa.

Sponsoreilla tärkeä merkitys lajille

Elektroninen urheilu on kaupallistunut rajusti viimeisten vuosien ajan. Nykyään sponsorointi on normaali käytäntö, joka mahdollistaa muhkeampia kassavirtoja pelaajille. Yritykset haluavat vastineeksi näkyvyyttä, jota heille suodaan mm. televisiokuvien välityksellä. Yhtälö on toimiva ja sponsoriehdokkaita ei ole vaikea löytää.