League of Legends

League of Legends on ilmaiseksi älypuhelimille ladattava moninpeli, jossa pelaajalla on mahdollisuus kamppailla joko muita pelaajia tai tietokonetta vastaan. Reaaliaikainen strategiapeli on täysin ilmainen, vaikka pelissä onkin mahdollista ostaa hahmolleen parempia varusteita oikealla rahalla niin kutsuttujen mikrotoimituksien avulla.

League of Legendsin tyyliset strategiapelit ovat saavuttaneet suuren suosion mobiilialustojen yleistymisen myötä. Usein pelaajat pääsevät pelaamaan peliä ilmaiseksi, mutta tietyn ajan kuluttua pelistä innostuneet käyttäjät myös sijoittavat peliin rahaa, sillä ilman rahan sijoittamista hahmon kehitys on huomattavasti hitaampaa. Varsinkin, jos pelaaja haaveilee pelin kärkisijoista, on rahan sijoittaminen lähes välttämätöntä.

Vaikka League of Legends sai kriitikoilta ja pelaajilta pääosin positiivisen vastaanoton, silti pelin suosio yllätti kaikki. Jo 2012 vuoden puolivälissä League of Legends oli eniten pelattu peli Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Vuoden 2014 tammikuuhun mennessä kuukausittainen pelaajamäärä oli kasvanut jo uskomattomaan 67 miljoonaan! Päivittäin peliä pelasi tuolloin parhaimmillaan 27 miljoonaa pelaajaa.

Pelin pääperiaate on melko simppeli. Pelaaja ohjastaa valitsemaansa sankaria taistelussa joko vihollispelaajia tai tietokonetta vastaan. Jokaisella pelihahmolla on omat erikoiskykynsä, vahvuutensa ja heikkoutensa.

Pelin tavoitteena on murtautua vihollistiimin puolustuslinjojen läpi ja tuhota heidän tukikohtansa ”Nexus” -niminen rakennelma. Asetelma on siis varsin klassinen – toinen tiimi vuorollaan hyökkää ja toinen puolustaa. Tiimipelin merkitys nousee näissä taisteluissa ensisijaisen tärkeäksi. Jokaisen ottelun aikana pelihahmo vahvistuu sen mukaan, mitä enemmän esineitä pelaaja onnistuu keräämään ja miten hyvin tämä pelissä pärjää.