Lisensoidut pelit ovat nykypäivää

Elokuviin, televisiosarjoihin, musiikkiyhtyeisiin ja -artisteihin sekä muihin kulttuurillisiin ilmiöihin perustuvat pelit muodostavat merkittävän osan modernista pelitarjonnasta. Pelin ulkopuolisista yhteyksistä ennestään tuttuja hahmoja ja maailmoja sisältävät pelit ovat toki kiehtoneet pelaajia aina, mutta niin sanottujen lisensoitujen pelien ympärillä pyörivät tätä nykyä suuremmat rahat kuin koskaan aiemmin. Televisiosta, valkokankaalta, esiintymislavoilta ja sarjakuvista tutut hahmot seikkailevat lukuisissa eri peleissä aina perinteisistä pelikoneista tietokone- ja konsolipeleihin sekä netin kolikkopeleihin.

Star Wars inspiroi pelivalmistajia vuosikymmenestä toiseen

Tähtien sota tunnetaan tähän päivään mennessä kaikkien aikojen toiseksi eniten tuottaneena elokuvasarjana, jonka nimissä on julkaistu myös lukemattomia pelejä. Star Wars -maailmaan sijoittuvia videopelejä on julkaistu kaiken kaikkiaan yli 120 kappaletta, joista ensimmäinen valloitti fanien sydämet jo vuonna 1983.

Star Wars -pelit olivat pitkään elokuvien tuotantoyhtiö Lucasfilmin tytäryhtiön LucasArtsin itse julkaisemaa tuotantoa, mutta vuonna 2013 tuotantoyhtiön ostanut Disney lakkautti tytäryhtiön ja siirtyi yrityksen sisäisestä pelinkehityksestä pelkkään lisensointimalliin. Sittemmin Star Wars -pelien kehittäjänä on kunnostautunut muun muassa ruotsalainen DICE-pelivalmistaja, jonka viimeisin luomus on vuonna 2017 PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle julkaistu Star Wars Battlefront II.

Rokkareiden suosikkipeleissä seikkailevat tunnetut kitarasankarit

Suositut elokuvat ja televisiosarjat toimivat monen pelin pohjana, mutta monet legendaariset bändit ja artistit ovat niin ikään innoittaneet pelinkehittäjiä panemaan parastaan. Pelaaja voi kulkea suosikkiartistinsa jalanjäljissä vaihtamalla perinteisen pelikonsolin ohjaimen kitaraa muistuttavaan versioon ja nautiskella esimerkiksi The Beatles tai Green Day -yhtyeisiin perustuvien Rock Band -sarjan pelien rokkaavista sävelmistä. Yhdysvaltalaisen Harmonixin kehittämät pelit on julkaistu PlayStation 3, Xbox 360 ja Wii -konsoleille.

Rockmusiikin ystävä voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä myös muualta, sillä alan johtava pelinkehittäjä NetEnt on kyhännyt tribuuttipelit niin Jimi Hendrixille, Motörheadille kuin Guns N’ Rosesillekin. Kolikkopelien maailmassa lisensoidut pelit ovat muutenkin yleisiä ja moni elokuva, televisiosarja sekä julkisuuden henkilö onkin bändien ja artistien lisäksi saanut oman nimikkokolikkopelinsä.

Laadukasta pelattavaa

Suosittuihin elokuviin, sarjoihin ja muihin viihteen sensaatioihin perustuvat lisensoidut pelit herättävät ihmisissä mielenkiintoa ja moni niistä nouseekin aikaa kestäviksi menestystarinoiksi. Menestyvältä peliltä vaaditaan paljon muutakin kuin kiinnostavaa nimeä ja sellaisen parissa viihtyykin epäilemättä myös sellainen pelaaja, joka ei välttämättä edes tunne pelin pohjana toimivaa tuotantoa. Kannattaakin siis antaa suosiota keränneille lisensoiduille peleille mahdollisuus ilman ennakko-oletuksia niiden teemasta!