Overwatch

Overwatch on toukokuussa julkaistavaksi kaavailtu toimintamoninpeli, jota kehittää Blizzard Entertaiment. Peli julkaistaan PC:n lisäksi myös Playstation 4 sekä Xbox One pelikonsoleille.

Blizzard on yksi pelihistorian tunnetuimmista peliyrityksistä, ja yrityksen käsialaa on mm. huippusuosittu World of Warcraft pelisarja. Joten aina kun julkaisujen korkeasta laadusta tunnettu Blizzard työstää jotain uutta, pidättää koko pelimaailma hengitystään.

Overwatch on ensimmäisen persoonan räiskintämoninpeli, peliä pelataan siis muiden pelaajien kanssa internetissä. Pelin pääpaino on tiimipelaamisessa, peli kannustaa pelaajia pelaamaan yhdessä muun tiiminsä kanssa, pelkän sooloilun sijaan. Pelaaja voi valita hahmonsa useista pelin eri sankareista, joilla kaikilla on omat erikoiskykynsä. Hahmoa on myös mahdollista vaihtaa kesken pelin.

Pelin hahmot voidaan jakaa neljään pääkategoriaan seuraavasti:

 • Hyökkääjä
  Hyökkääjä on muita hahmoja nopeampi sekä vahvempi hyökkäyksissään, mutta hahmolla on vähemmän osumapisteitä.
 • Puolustaja
  Puolustaja on erikoistunut tukikohdan puolustamiseen ja voi mm. asettaa ansoja, mutta liikkuu hyökkääjää hitaammin.
 • Tuki
  Hahmo voi erikoiskykynsä avulla parantaa muita tiimin jäseniä, sekä lisätä heidän nopeuttaan väliaikaisesti.
 • Tankki
  Tankki kestää huomattavan määrän vahinkoa erikoissuojiensa ansiosta ja tarjoaa muille pelaajille arvokasta tulitukea.

Overwatch keskittyy kahden kuusihenkisen tiimin väliseen kamppailuun. Kun pelihahmot on valittu, käynnistyy peli tosimaailmaan pohjautuvissa kartoissa. Ensimmäiset kolme pelin karttaa sijoittuvat Lontooseen, Japaniin sekä muinaiseen Egyptiin. Pelissä on kolme eri pelimuotoa, hyökkäys, saattaminen ja valtaus.