Pelaa mukavasti

Omaan mukavuuteen ja ergonomiaan kannattaa todella panostaa kaikessa mitä tekee. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kyseessä on mielenkiintoinen harrastus, kuten pelaaminen, johon on helppo uppoutua. Istumalla mukavasti voit vähentää ja ennaltaehkäistä omia selkävaivoja. Näin varmistat myös sen, että voit tulevaisuudessakin pelata ilman kipuja ja kolotuksia. Hyvä ergonomia pelatessa vaatii sekä oikean asennon että myös oikeanlaisen tuolin. Kerromme tässä artikkelissa lisää siitä, miten pelatessa voi saavuttaa mahdollisimman hyvän ergonomian.

Suuntaa ergonomia itsellesi sopivaksi

Ergonomiaa ja mukavuutta ajatellessa on hyvä ensin kiinnittää huomio ongelmakohtiin. Mieti esimerkiksi onko sinulla usein kipuja tietyllä alueella, esimerkiksi niskassa, ranteessa tai selässä. Nämä ovat hyvin usein kohtia, joihin huono ergonomia vaikuttaa. Jotta parannusta voisi tapahtua, on se suunnattava juuri henkilökohtaisesti sinulle sopivaksi. Voit hankkia esimerkiksi motorisoidun telineen pitämään näyttöruutua ja vähentämään niskan ja hartian rasitusta. Katso jos tämä voi olla jotain joka auttaa huonon asennon tuottamiin kipuihin.

Kiinnitä huomiota myös lihaksistoon ja sen tukeen

Jos jokin lihas esimerkiksi selässä on jatkuvasti kipeä, voi olla, että omassa istumisessasi on jotain poikkeuksellista. Olet ehkä jatkuvasti vinossa tai sinulla on toispuoleisesti heikko lihas. Kipeän lihaksen venyttely ei auta, vaan sitä on vahvistettava treenaamalla. Kannattaa kuitenkin myös kiinnittää huomiota tuolin säätöihin ja katsoa, onko jokin ruuvi tai osa mahdollisesti aiheuttanut sen, että istuminen painottuu enemmän toiselle puolelle kehoa. Virheasentoja voi korjata helposti vaikkapa tyynyn avulla.