Suosituimmat klassikkopelit

Jokainen varmasti muistaa esimerkiksi ensimmäisen kännykänsä. Monelle valinta oli Nokian 3310, joka oli kerrassaan ilmiömäinen keksintö markkinoille tullessaan. Tässä pienessä matkapuhelimessa oli kenties parasta sen matopeli. Ihmiset napsuttelivat menemään ja ennätyksiä vertailtiin.

Matopeli ei kuitenkaan ole ainoa nostalgista tunnelmaa herättävä peli, josta on toki ehdottomasti tullut yksi monen klassikkosuosikeista. Myös Betssonin sivuilta voi löytää lisää erinomaisia klassikkopelejä, jos tämä artikkeli inspiroi palaamaan ajassa taaksepäin klassikkopelien nostalgiseen maailmaan. Alla listaamme muutaman esimerkin ajan myötä suosituimmiksi peleiksi nousseista klassikoista – on aika verestää muistoja.

Super Mario

Super Mario on hieno esimerkki suositusta klassikkopelistä. Vaikka Nintendoa ei olisikaan koskaan omistanut, Super Mario on jokaiselle tuttu peli. Pelin kehitti japanilainen Shigeru Miyamoto, ja ensimmäinen versio näki päivänvalon Nintendon julkaisemana vuonna 1985. Kyseisessä tasohyppelypelissä pelaaja ohjaa italialaista putkimiestä sienivaltakunnan läpi kohdaten kaikenmaailman esteitä matkallaan.

Super Mario -sarja oli vuoteen 2011 mennessä myynyt yli 262 miljoonaa peliä ympäri maailmaa Business Wiren julkaiseman artikkelin mukaan. Täten Mario-pelit ovat yksi maailman parhaiten myyneistä pelisarjoista. Mario-franchise ei kuitenkaan rajoitu pelkästään videopeleihin, vaan ulottuu myös muihin medioihin televisiosta ja elokuvista tavaramyyntiin.

Tetris

Vaikka Super Mariota on vaikea päihittää, Tetris on kieltämättä myös yksi suosituimmista klassikkopeleistä. Pelin kehitti venäläinen Alexey Pajitnov ja se julkaistiin vuonna 1984. Tetriksen monet versiot ovat levinneet ympäri maailmaa, mutta pelin suuresta suosiosta saa pääosin kiittää vuonna 1989 julkaistua Game Boy -pelikonsolia, joka nosti Tetriksen yhdeksi suosituimmista klassikkopeleistä. Ideana on yhdistää neljän ruudun paloja kokonaisiin riveihin. Täytetyt vaakarivit katoavat, ja pelin kuluessa palojen ilmestyminen nopeutuu ja täten täysien rivien tuottaminen vaikeutuu. Tetris on hienoa ajanvietettä vielä tänäkin päivänä!

Pac-Man

Japanilaiset pelivalmistajat ovat olleet erittäin onnistuneita suosittujen pelien kehittämisessä. Pac-Manin kehitti japanilainen Toru Itanawi, ja kyseisestä kolikkopelistä tuli hittituote 80-luvun pelaajien keskuudessa. Etenkin Yhdysvalloissa, Pac-Manin suosio kasvoi räjähdysmäisesti 80-luvulla yllättäen pelin levittäjät ja jälleenmyyjät. Jos jokin, niin Pac-Man on ehdottomasti yksi suosituimmista klassikkopeleistä tänä päivänä!