Team Liquid

Vuonna 2015 perustettu pelitiimi Team Liquid kasattiin pääosin entisen Team Cursen jäsenistä. Alun perin StarCraftin parissa aloittanut tiimi sittemmin siirtyi pelaamaan myös muita suosituimpia kilpapelejä, keskittyen StarCraftin lisäksi myös HeartStone: Heros of WarCraft- peliin. Tiimi on tunnettu ympäri maailmaa ja kyseessä onkin yksi kilpailukykyisimmistä tiimeistä online-pelaamisen saralla tänä päivänä. Lisäksi tiimi tunnetaan heidän StarCraftille omistetuista kotisivuista, jotka sisältävät netin suosituimmat StarCraft aiheisen foorumin.

Team Liquid joukkueen kokoonpano on pysynyt samana tiimin perustamisen jälkeen. Aloituskokoonpanoon kuuluu viisi pelaajaa, jotka tunnetaan aliaksilla Quas, IWillDominate, FeniX, Piglet ja Xpecial. Team Liquid aloitti ensimmäisen kautensa vahvasti voittaen NA LCS kesäliigan, ja samalla ansaiten pääsyn sen vuotuisen mestaruusturnauksen semifinaaliin. Semifinaalissa tiimi kuitenkin hävisi luvuin 1-3 Team Solomid -joukkueelle.

Team Liquidilla on pitkä lista sponsoreita. Joukkuetta sponsoroi mm. Nissan, joten kyse ei ole mistään pienimuotoisesta pelailusta, vaan huipputason kilpailusta. Strateginen online-pelaaminen on huippusuosittua Aasian maiden lisäksi myös Yhdysvalloissa. Pelajien mieltymyksissä on havaittavissa pieniä eroavaisuuksia. Aasiassa pelataan enemmän strategiapelejä, kuten StarCraft,kun taas HeartStone nauttii erityisesti suurta suosiota Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Pelejä on mahdollista seurata suorina lähetyksinä YouTuben sekä vedonlyöntisivustojen suoratoistopalveluiden kautta, ja lisäksi turnaukset ovat kerta tosiensa jälkeen yhä suositumpia vedonlyöntikohteita. Erityisesti Etelä-Koreassa nämä pelit ovat niin suosittua, että turnauksia esitetään kansallisen television kautta.