Vedonlyönnin aloittaminen ei vaadi paljoa

Siinä missä itse 80-luvun lopun lapset pelasivat ensimmäiset vetonsa urheiluseuran kioskilla ala-asteen ensimmäisinä vuosina, on maisema 2020-lukua lähestyttäessä muuttunut täysin. Punavalkoisia vetolappuja näkee entistä vähemmän, sillä netissä pelaaminen on helpompaa, kertoimet ovat parempia ja mahdollisuuksia on enemmän. Tenavien pelaamista ei myöskään enää katsota hyvällä, vaan vedonlyönnin ikäraja on noussut 18 ikävuoteen.

Kunhan vain ikäehto täyttyy, on vedonlyönnin aloituskynnys hyvin matalalla. Tavallisesti syy vedonlyöntiin on lisäjännityksen tuominen urheilutapahtumiin, joita aikoo muutenkin katsoa. Varsinkin, jos luontaisesti vahvaa tunnesidettä esimerkiksi jalkapallo-ottelun kumpaankaan joukkueeseen ei löydy, lyömällä vetoa jommankumman joukkueen tai vaikka ottelun lopputuloksen puolesta on helppo tapa nostaa pelin mielenkiinto aivan uusiin sfääreihin.

Ilman ennakkotietoja on vaikea veikata

Kertoimista saa aina pientä osviittaa siitä, mitkä minkäkin tuloksen ennakkoon asetetut todennäköisyydet ovat. Mitä pienempi kerroin, sitä todennäköisempi kyseinen tulos on – ja toisaalta sitä pienemmät voitot kyseistä tulosta pelaamalla saa. Suurimmat voitot tehdäänkin yleensä siten, että osallistujaluettelosta osaa poimia altavastaajat, joiden uskoo pystyvän juuri tässä kilpailussa yllätykseen, ja lyö sitten vetoa heidän puolestaan.

Ennakkotietoa voi kerryttää monilla eri tavoin. Huippuvedonlyöjät seuraavat uutisointia ja lehdistötilaisuuksia hyvinkin tarkkaan, ja esimerkiksi hevosurheilussa on tavallista saada jopa ensikäden tietoa ohjastajilta ja kasvattajilta. Moinen on kuitenkin harvinaista ja aloittelevalla vedonlyöjälle tavallisesti mahdotonta. Tutkaile kertoimia ja tutustu vinkkeihin, joita löydät netistä käytännössä mihin tahansa tapahtumaan pienellä googlailulla. Älä lyö vetoa sokkona.

Muista myös vertailla kertoimia

Siinä missä suomalainen vedonlyöjä vuosikymmenien ajan joutui tyytymään käytännössä yksinomaan Veikkauksen kerrointarjontaan, on tilanne tätä nykyä aivan toinen. Netistä löytyy vedonlyöntisivustoja vaikka millä mitalla. Niiden laatu ja luotettavuus vaihtelevat jonkin verran, mutta pelaajan kannalta tärkeää on löytää omat suosikkisivut – ja mielellään useampi kuin yksi. Näin pystyy vertailemaan kertoimia keskenään ja valitsemaan, missä pelata.

Ammattivedonlyöjät tietävät hyvin, että jokainen veto kannattaa lyödä siellä, missä vedon osuessa kohdilleen siitä saa parhaan tuoton. Kertoimet eivät ole staattisia sivustosta riippumatta, ja lisäksi ne myös heittelevät rajusti, kun uutisia joukkueista ja urheilijoista tippuu julkisuuteen. Mikäli päätät lyödä vetoa esimerkiksi sen puolesta, että Suomi voittaa Ruotsin jääkiekko-ottelussa, ei ole yhdentekevää, missä sen teet.